loading...
فرامادرانه
copyright


http://s2.picofile.com/file/7852634515/signbot_1_.gif


این سایت مکانی مناسب برای دسترسی آسان به تمامی مطالبی می باشد که در فضای مجازی ایران قرار دارد.

همچنین وب مستر های محترم می توانند به وسیله ی تبادل لینک و همکاری با سایت copyright وب سایت های خود را شناخته تر کنند.

با آرزوی موفقیت برای تمامی شما عزیزان

می تونید با سیستم تبادل لینک خودکار به آسانی با ما تبادل لینک کنید

و با ارسال کد بنر یا لوگوی خود به این سرویس عضو خانواده ی ما شوید(پر کردن تمام موارد جز تلفن اجباری می باشد)

طراحی لوگو و بنر

baner

 

 

طراحی بنر , لوگو , هدر

 

ارزان تر از همه جا!

باور ندارید با سایر سایت ها مقایسه کنید.

 


برای سفارش و دیدن نمونه کارها


بر روی لوگو کلیک کنید



شماره تماس مدیریت:09378869903

پوریا بازدید : 231 جمعه 14 تیر 1392 نظرات (0)

شاید تمام اثار به جا مانده از تمدنهای بزرگ را در یک کفه ترازو قرار داده و اثار تمدن مصر باستان را در یک ترازو باز هم میزان اثار بر جا مانده از تمدن بزرگ مصر باستان سنگین تر است . البته این موضوع در مورد اثار پیش از فراعنه صدق نمی کند . تمدن مصر باستان با وسعتی به اندازه یک کویر با شنزارهایی داغ که تا حدود بسیار زیادی این اثار را در دل خود حفظ کرده است  همیشه میعادگاه باستانشناسان و مسافران علاقمند به این تمدن عظیم بشری بوده است . یکی از افتخارات مصریان حفظ این اثار تا به این دوره البته به کمک شنزارها و بیابانهای داغ بوده است . در این میانه بسیاری افراد نیز قصد تخریب و گزند به این اثار را نیز داشته اند که متاسفانه تا حدودی موفق به رسیدن این نیل شده اند  . وگرنه شاید  این کار ادامه نمی یافت  هنوز هم اثاری تاریخی که توجه جهانیان را به خود جلب کند زینت بخش اخبار کشورها بود . امروز در مورد تمدن مصر باستان پیش از سلسله ها صحبت می کنیم . دوستان می توانند نظرات خود را در این رابطه در قسمت نظرات مطرح نمایند .

معراج مرجانی

 

 

 

  

پرفسور اریک فون دنیکن

 مصر پیش از سلسله ها

 مصر باستان نخستین ، بزرگ ترین و عالی ترین تمدن اولیه در جهان بود . مصر طی بیش از سه هزار سال تاریخ خود در هر زمینه قایل تصور – زبان ، هنر ، جنگ ، ادبیات ، اقتصاد و فرهنگ – بر همه تمدنهای دیگر برتری داشت . در نظر کسانی که در آن دوران می زیستند مصر دنیایی بود قدرتمند ، تغییر ناپذیر و جاودان .

مصریان باستان که در خیابانهای آفتابی شهرهای باشکوهشان قدم می زدند درباره کهن ترین دوران تاریخ سرزمین خود اطلاع کمی داشتند . اگر از یک مصری عادی درباره سر آغازهای تاریخ مصر سئوال می شد ، ممکن بود داستان هورس و ست را نقل کند ، که دو خدا بودند که برسر سلطه بر مصر نبرد کردند . یا ممکن بود درباره شاهان مصر سخن بگوید و هدیه ای را که در آن اوان به یکی از آن فرمانروایان داده بود توصیف کند . در صورت اصرار ، برخی مصریان احتمالا چنین توضیح می دادند که در دوران پیش از شاهان ، ارواح بر مصر سلطه داشتند . مصریان معتقد بودند که دنیای آنها همواره به صورت فرهنگی قدرتمند و توانا وجود داشته است .

با وجود این ، درباره مصر باستان مطالبی از خدایان و ارواح وجود دارد . در حقیقت دو مصر باستان وجود داشت ، و هر دو از یکدیگر مجزا بودند . یکی مصر اهرام ، معابد و شاهان بود که از حدود 3100 ق. م تا حدود 300 ق.م دوام آورد . این تمدنی است که بیش تر مردم جدید از آن اطلاع دارند . دیگری مصر پیش از تاریخ مکتوب است که در آن زمان گروه های بدوی در روستاها ساکن بودند و در امتداد کرانه های رود نیل کشاورزی می کردند . 

 

تفاوت میان مصر دوره پیش از سلسله ها و مصر دوره سلسله ها  

 

دوره معروف به دوره پیش از سلسله ها از حدود 5000 ق.م تا حدود 3100 ق.م به طول انجامید . این دوره ای است پیش از آن شاهان بر این سزمین فرمانروایی کنند ، و نیز دوره ای است پیش از حروف تصویریی ، یعنی زبان مکتوب مصریان باستان ، دوره ای که در پی آمد دوره سلسله ها خوانده می شود ، که در دوره ای است که طی آن شاهان مصر را وحدت بخشیدند و آن را اداره کردند . امروزه مردم هنگامی که مصر را در تصور می آوردند ، به هر چه می اندیشند برگرفته از دوره سلسله هاست .

اهالی مصر پیش از سلسله ها زبان مکتوبی نداشتند . با وجود این کوشش هایی به عمل می آوردند تا سرگذشت خود را با تصویر نگاره ها و سایر شکل های تصویر بنیاد نگارش ثبت کنند . معلوم نیست که این تصاویر بی ظرافت چه وقت یا چگونه به صورت حروف تصویری تکامل یافتند ، زیرا هیچ گزارشی که جهش از تصاویر به زبان را نشان می دهد وجود ندارد . با وجود این ، در سر آغاز دوره سلسله ها ، حروف تصویری کاملا تکامل یافته بودند .

هر چند گذار از دوره پیش از سلسله ها به دوره سلسله ها صدها سال به طول انجامید ، اما مردم مصر پیش از سلسله ها بدون فعالیت نبودند . زندگی و ابداعات آنها بنیان پدیده های بعدی را استوار ساخت . به طوری که مورخ مایکل هوفمن چنین به وضوح توضیح داده است :

 

دوره پیش از سلسله ها ، برای پیدایش فرهنگ متاخر تر مصر باستان دوره ای تعیین کننده بود که طی آن شالوده های اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی فرهنگ فرعونی شکلی مشخصا مصری پذیرفت . این دوره ایست که شاهد برقراری و تکامل ساختاری پایه های اصلی جامعه تاریخی متاخرتر مصر باستان بود :  کشاورزی و رمه داری موثر ، ذوب فلزات ، ساخت سفالینه ها ، شکل دادن سنگ سخت به وسیله تراش دادن ، معماری آیینی ، مقابر پیچیده ، کشتی بادبانی رود پیمای کار آمد ، تجارت با فاصله دور ، و ترتیبات سیاسی و اجتماعی مبتنی بر طبقات .

 

اثار به جا مانده از مصر پیش از سلسله ها

  مدارک اندک از مصر دوره پیش از سلسله ها

دوره پیش از سلسله ها به گذشته ای چنان دور بر می گردد که تعیین دقیق سر آغازهای آن دشوار است ، هرچند احتمال دارد که بدویان بیش از هفت هزار سال پیش به این ناحیه مهاجرت کرده باشند . درباره مصر اولیه دوره پیش از سلسله ها مدارک بسیار کمی وجود دارد و باستانشناسان در بازسازی زندگی طی این دوره با چندین مشکل روبرو بوده اند . بزرگ ترین مشکل ، چنان که هوفمن شرح داده ، کمبود مدارک است . به گفته او : „  دوره پیش از تاریخ مصر از ماهیت بیش تر پراکنده و ناقص اطلاعات اساسی خود ، یعنی بقایای باستانشناختی ، آسیب دیده است . „

کهن ترین بدویان از مکانی به مکان دیگر حرکت می کردند ، و باستانشناسان گهگاه گنجینه های کوچکی می یابند :  ابزاری چخماقی در اینجا ، تکه سفالی در آن جا ، برای اثبات این که کسی زمانی از آن جا عبور کرده است . ولی این سرنخ های امیدوار کننده کوچک ، بدون مدارک دیگر ، در کشف اسرار مردمی که آنها را ساخته و به کار برده اند ، کار چندانی صورت نمی دهند .

روشن نیست که دره نیل چه وقت مسکون شد ، اما از حدود 5500 ق.م مدارکی وجود دارد مبنی بر این که مردم در حال ساختن روستاها و کشاورزی در این سرزمین بوده اند . این مردم اشیایی چون سفالینه ، جواهرات ساده ، لباس و سلاح می ساختند . بیش تر مردم در سراسر عمر در مکانی ساکن می ماندند . این جوامع کشاورز در طی صدها سال رشد کردند. بازسازی این فرهنگ نیز دشوار است ، زیرا باستانشناسان ، خود ، چیزهای زیادی را که برای بررسی نیاز دارند از میان برده اند . طی قرن نوزدهم میلادی باستانشناسان تلاش کردند تا طلا و سایر مصنوعات گرانبها رابیابند . افراد کمی بهتکه سفالها و قطعات استخوان علاقه مند بودند ، و باستانشناسان بسیاری این اشیا را نادیده گرفتند یا از میان بدند . هزاران سرنخ در مورد زندگی در مصر پیش از سلسله ها از میان رفت ، سوخت ، دور انداخته شد ، یا به ویرانه بدل گردید .

حتی هنگامی که باستانشناسان کوشیدند تا به اصطلاح مصنوعات مصری کم ارزش تر پیش از تاریخ را حفظ کنند ،برای انجام دادن این کار به خوبی مجهز نبودند . باستانشناسی قرن نوزدهم میلادی هنوز در مرحله آغازین خود قرار داشت ، و باستانشناسان مجهز به بیل و کلنگ ندانسته مدارک بسیاری را از میان بردند . دانشمندان نمی دانستند یک مکان را چگونه حفاری کنند زیرا ، در موارد بسیار ، قبلا هیچ کس این کار نکرده بود . در نتیجه ، بعضی از گرانبهاترین مصنوعات اولیه به دست همان دانشمندانی که آنها را یافته بودند از میان رفت  .

رود نیل باشکوه نیز یک دشمن محسوب می شد . قرن ها طغیان سالانه بیشتر بقایای قدیمی ترین ساکنان مصر را از میان برده است ، بنابراین امروزه چیزهای کمی برای یافتن باقی مانده اند . اشیایی که یافت می شوند ، از قبیل قطغات سفالینه ، چنان اندکند که استفاده از آنها برای بازسازی زندگی مردم پیش از تاریخ تقریبا غیر ممکن است .

مقصر دیگر ، خود انسانها هستند . مصر به مدت هزاران سال مسکون بوده است ، و این ازدحام پایان ناپذیر جمعیت میزان زیادی از اشیا و ساختمانهایی را که مصریان اولیه ساخته بودند از میان برده است . خرابه ها را فروریختند تا برای ساختمان های جدید فضا ایجاد کنند ، زمین هایی که زمانی جایگاه روستاهای زراعی بزرگ بودند سال به سال شخم زده شدند ، و شهرهای بزرگ بر روی بقایای شهرهای کوچک تر ساخته شدند .

ولی با وجود کمبود مدارک ، باستانشناسان به قدر کافی مدرک یافته اند تا تصویری از زندگی در مصر دوره پیش از سلسله ها سرهم بندی کنند . تصویر رو به پدیدار شدن مربوط به فرهنگی است که شالوده هایی هنری ، مذهبی و سیاسی ایجاد کرد که روزی مصر را به بزرگترین تمدن تمدن در جهان مبذل ساخت .

پایان


Write By : Meraj Marjani

The Ancient Egyptians”

Author: Lassieur , Allison

 

Translator: Nader mir saeidi “


 

 *لطفا مطالب را بدون ذکر منبع کپی نکنید *

منبع:عجایب باستانشناسی

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
بنر دوستام

درباره ما
موفقیت تو موفقیت ماست "کپی رایت" به "نتورکر" بدل شد چون امروز مردم این ناحیه به "نتورکر" احتیاج دارن
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    نحوه ی انتشار مطالب و دسترسی شما به اطلاعات سایتو چطور می بینید؟
    نظرتون راجع به قالب سایت چیه؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 2720
  • کل نظرات : 619
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 186
  • آی پی امروز : 49
  • آی پی دیروز : 36
  • بازدید امروز : 2,312
  • باردید دیروز : 124
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 2,767
  • بازدید ماه : 4,477
  • بازدید سال : 48,421
  • بازدید کلی : 2,121,363
  • کدهای اختصاصی

    دریافت کد آمارگیر سایت

    کمپ خانوادگی کپی رایت

    می تونید با سیستم تبادل لینک خودکار به آسانی با ما تبادل لینک کنید

    و با ارسال کد بنر یا لوگوی خود به این سرویس عضو خانواده ی ما شوید(پر کردن تمام موارد جز تلفن اجباری می باشد)




    copy right

    وبلاگ-کد لوگو و بنر



    copy right


    وبلاگ-کد لوگو و بنر


    copy right


    وبلاگ-کد لوگو و بنر


    وبلاگ-کد لوگو و بنر




    worldmusic


    وبلاگ-کد لوگو و بنر



    وبلاگ-کد لوگو و بنر

    ÊÕæíÑ ÇÓÊÇÊíß

    ÊÕæíÑ ÇÓÊÇÊíß